top of page

Een meisje van 13Vandaag plaatste Ronald Duchateau het volgende stukje in de besloten groep van de School voor Emotieve Therapie:

“Waar een nieuw idee en een nieuwe school groot in kan zijn. Er is geen andere school, op het gebied van regressietherapie, groter op social media dan de School voor Emotieve Therapie. De SET is pas 11 jaar oud. Het idee van Emotieve Therapie begon 13 jaar geleden. Als ze een mens zou zijn, dan is de SET een meisje. Dan begint ze nu met puberen. Michel Lindeman vroeg me vorige week of de theorie klaar was. Ik zei zonder na te denken: “Ja.” Mijn antwoord was onbewust en direct… Dit is de eerste keer dat je dat zegt… en ik dacht… pubertijd… is dat ook niet een tijd dat ik haar moet gaan loslaten… Ik moet nog wennen aan dat idee… Zorg goed voor haar… Ze wordt groter… en zonder jou en mij was ze niet geweest waar ze nu is.”

Het ontroert me. Ik vind het een mooie metafoor. Een meisje. Wie is dit kind? De Emotieve Therapie of de School voor Emotieve Therapie. Ik denk de eerste, dát meisje is 13. En dat meisje weet de wereld te veroveren en een school neer te zetten. Ronald is een tijdje alleenstaande ouder geweest. Dat heeft hij toch maar goed gedaan. Nu zijn er meer mensen die met liefde, toewijding en geduld voor haar zorgen: Paul van Ewijk, Yvonne Piggen, Michel Lindeman, Herma Starreveld, therapeuten, studenten en ik.

Je zou maar zulke ouders hebben: Ouders die je laten groeien, die je stimuleren, steun geven, uitdagingen geven, ouders die zoveel van je houden, die trots op je zijn maar ook grenzen geven. Die grens was een tijdje: ‘nu nog niet’ of ‘rustig aan’. De energie moest eerst meer zitten in groei dan in daden. Nu is ze 13 en kan ze de wereld in, nog steeds beschermd, maar ook vrij om haar eigen ervaringen op te doen. Zoals dat meisje die in haar eentje de wereld ging rondzeilen.

Haar karakter is gevormd. Ze is sterk en veerkrachtig. Ze is ook open en vriendelijk en heel erg levenslustig. Ze weet mensen te verbinden in liefde. Mensen die haar kennen, kunnen niet anders dan van haar houden. Ze groeit hard en is al erg volwassen voor haar leeftijd. Iemand om rekening mee te houden.

Ze is ook groot voor haar leeftijd: 300 volgers op twitter, ruim 250 op facebook. Meer dan 100 op linkedin en vergeet niet de 100.000 hits per jaar op de sites die door haar zijn gecreëerd: www.emotievetherapie.nl, www.regressietherapie.com, www.reincarnatie.nl, www.reincarnatietherapie.net en www.integralepsychiatrie.net. De eerste site wordt op dit moment geheel vernieuwd en is bijna af.

Ik heb mijn hart verpand aan dit 13-jarige meisje. Wie nog meer?


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page