• Nynke

Volg de procestherapie van Nynke. Deel 1: Wat eraan vooraf ging

Bijgewerkt: 3 dagen geledenElk verhaal is het waard om verteld te worden en dit is mijn waargebeurde verhaal. Ik schrijf dit omdat ik merk dat er nog veel schaamte en taboe heersen rondom dit soort onderwerpen. Mocht je je erin herkennen, dan hoop ik dat je net als ik de moed hebt om hulp te zoeken. Om de privacy van mijzelf en mijn geliefden te beschermen heb ik mijn naam veranderd en sommige dingen geanonimiseerd.

Groetjes, Nynke

Deel 1: Wat eraan vooraf ging

Het is een jaar geleden en het loopt thuis volledig uit de hand. Wat mijn veilige huis zou moeten zijn, is opeens veranderd in een onveilig huis voor mij en mijn net geboren dochter. Mijn toenmalige partner slaat als een blad aan een boom om en wordt zo boos dat hij mij tegen de muur aan slaat. Achteraf besef ik me dat, als ik hier met mijn hoofd tegenaan was gekomen, ik niet weet of ik dit wel had kunnen schrijven op dit moment.

Wanneer hij naar zijn werk vertrekt, pak ik de telefoon en besluit ik een vriendin te bellen. Zij komt meteen, omdat ze hoort dat er een crisissituatie is en ze wil me helpen, op welke manier dan ook.

In ons gesprek benoemt ze dat ‘het zo niet langer kan’, en of ik (na alle relatietherapie die ik met hem al gevolgd had), niet liever zelf ook in therapie wil om een en ander te onderzoeken. Na een intensief gesprek met haar, waarin ze me flink (en lief) aan de tand voelde, besefte ik me, dat dit inderdaad zo niet langer kon. Ze gaf me het telefoonnummer van Haike, wat ik netjes opsloeg in mijn telefoon.

Zoals zij benoemde: “Haike is de beste therapeut voor Emotieve Therapie en aan deze therapie heb je echt iets.” Ik googelde Emotieve Therapie en vond het volgende: een combinatie van gesprekken en lichaamsgerichte therapie. Gesprekstherapie volgde ik al eerder, maar waar ik de psycholoog dan kon vertellen wat er mis was, had ik niet heel veel aan de geboden adviezen. Ik stapte namelijk continu weer in mijn oude patronen, omdat alle trauma’s uit het verleden nog lang niet opgelost waren en ik dus op dezelfde manier bleef reageren.

Want…. ook al heb ik alle patronen en verbanden van mijn eigen handelen en psyche wel in beeld, het voelen in (en van) mijn lichaam deed ik al jaren niet meer. Ik voelde me verlamd om ook maar iets te voelen: verdriet, angst, boosheid, maar ook vreugde en liefde.

Vanuit mijn werk kreeg ik een coach aangeboden, dat zou wel veel kunnen helpen, was de gedachte. Bij de eerste en de tweede sessie wisten hij en ik het al: de kern van mijn probleem zit veel dieper in mij. De coaching-sessies waren niet voldoende om me hierbij te helpen. Hij was mijn stok achter de deur: ik zou hem mailen als ik gebeld had naar Haike. En zo geschiedde. Op een dag voelde ik namelijk: zo kan het niet langer en ik moet iets doen, voor mezelf en voor mijn dochter. Ondanks mijn drukke schema als (inmiddels) alleenstaande moeder, moest er toch wel ruimte te vinden zijn om hiermee aan de slag te gaan. En in plaats van maandenlange wachtlijsten, kon ik binnen een maand al terecht: wat een verademing!Op 21 november 2020 komt deel 2 van het vervolgverhaal van Nynke online: De intake.

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Volg mij
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon

Haike Germann Centrum voor Emotieve Therapie, Europalaan 2, 3526 KS Utrecht, 06-46495505

Centrum voor Emotieve Therapie is een handelsnaam van Haike Germann therapie & training.

© Emotieve Therapie: Dudra OV.

© Video's: Giuseppe Zagami, Pepeditss.